zondag 16 januari 2011

zachte chocolade cakejes

Oh. Oh oh. Oh Oh Oh. Meer kan ik er niet van zeggen. Minder ook niet. Oh. Oh oh...



Verwarm de over voor op 200*C.

Smelt 350 gr. pure chocola (bij voorkeur 72% of hoger) au bain marie. Laat vervolgens iets afkoelen.
Zo nu en dan even spatelen! Dat houdt het smeuig.
Maak een beslag van 50 gr. boter, 2 zakjes vanillesuiker en 125 gr. witte basterd. Roer er, éen voor éen, vier eieren doorheen tot een mooi lintbeslag ontstaat. Spatel er 50 gr. bloem doorheen.
Spatel dit mengsel voorzichtig door de chocolade.
In cupcakejes, of in een ingevette muffinplaat doen. Deze hoeveelheid is genoeg voor 12 cupcakes.
Bak ze ongeveer 12 tot 15 minuten (afhankelijk van je type oven). Pas in de laatste minuten gaan ze rijzen en dan breekt de korst. De binnenkant die je dan ziet moet nét stevig zijn maar nog glimmen. In de oven, met de deur op een kier, laten afkoelen, dan blijven ze mooi hoog.
Je kunt de hele zwik ook in een springvorm doen. Dan is de 24 cm. een goede maat, denk ik zo. En ongeveer 25 minuten bakken, is mijn inschatting.

Erbij? Ach.. hoeft niet maar kan: bramensaus/bramenjam/verse bramen. Slagroom. Beetje ijs. Scheut Grand Marnier en aansteken...
Oh. Oh oh....

2 opmerkingen:

  1. HEJ!
    Thank You for Your kind message! I actually live in Finland, but I talk and write in Swedish. Finland is a bilingual country and I am a part of the swedishspeaking minority. :)
    Happy to hear that You like my blog!
    Ha a wonderfull sunday (Ha en underbar söndag!) :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, that looks really yummy! And thank you for the sweet comment! I hope you're right :)

    XOXO
    Jill

    BeantwoordenVerwijderen